Bangkok, vår favorittstorby

Backpackergata Khaosan road, solnedgangstempelet Wat Arun, Grand Palace og det flytende markedet. Det er uendelig mye å se og oppleve i Bangkok.

Etter Vietnam og Saigon reiste vi tilbake til Bangkok til en uke på Khaosan road._MG_7265

Khaosan road er Bangkoks backpacker gate hvor du kan få den billigste overnattingen, men også 4 stjernes hotell som Buddy Lodge. Vi trivdes veldig godt, og synes hotellet var koselig med hyggelige ansatte! Et stort pluss var bassenget på taket. Du kan lese mer om hotellet her.

På dagtid er Khaosan road en ordinær gate, men på kveldstid forvandles den til et livlig marked hvor du kan få kjøpt det meste for en billig penge, og det «popper» opp barer med musikk. Middag kan nytes på en av de mange koselige restaurantene i de små sidegatene og parallellgatene til Khaosan road.

Vi så mange «flashpackers». Personer som var backpackere på 70, 80 og 90 tallet som har returnert i voksen alder, med samme utseende i en eldre kropp  🙂  rasta fletter og harem bukser som i unge dager, litt eldre og sikkert med bedre økonomi enn sist 🙂

Khaosan road ligger i gåavstand til Chao Phraya, hvor du kan ta elvebuss eller leie egen longtail båt. Denne gangen tok vi elvebuss over til Wat Arun. Dette er soloppgangstemplet med tusenvis av porselensbiter som glitrer i gull ved solnedgang/oppgang. Det er 79 meter høyt, og har bratte trapper du kan bestige for å se på den flotte utsikten over Chao Phraya elven og byen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Grand Palace

Grand Palace ligger 1 km fra Khaosan road. Dette er en flott spasertur hvor du går langs den enorme parken Sanam Luang som blir brukt til kongelige seremonier. I en by med 8 millioner innbyggere er det deilig med åpne, grønne sletter. Sanam Luang består kun av en enorm gresslette, men om du ønsker å slappe av i en flott park vil jeg anbefale et besøk i Lumpini parken. Dette er en deilig grønn lunge midt i sentrum av Bangkok.

Det er viktig å vite at skuldre og legger må tildekkes før du går inn på palassområdet. Noen prøver å tjene penger på dette ved å selge klær på utsiden, eller leie ut klær, men innenfor porten får du lånt klær gratis! Fikk ikke velge klær selv, så det ble litt av en sammensetning av farger og mønster  🙂  må si jeg har følt meg finere. Mitt antrekk ble en blanding av rosa hawaii skjorte og mønstrete harems bukser! Ble derfor ikke mange bilder 🙂

Grand Palace var kongens palass fra 1782. Nå brukes det til enkelte seremonier og palasset består av utallige bygninger innenfor 4 murer, og de fleste bygningene er åpne for publikum som museum. Det er som en egen liten by med flotte, store dekorerte bygninger, parker og templer.

Floating market

Rundt Bangkok er det mange flytende markeder. Vi besøkte det mest kjente, Damnoen sadoak som ligger 100 km fra Khaosand road. Det er veldig folksomt og båtene er mange så det er best å være tidlig ute, også med tanke på varmen. Her får du kjøpt alt fra stekte bananer til suvenirer. Fasinerende å se gamle damer som sikkert er vokst opp på elven, fortsatt holder koken og selger sine varer. Mye har sikkert endret seg med årene og vokst med turistene, men jeg kan godt tenke meg hvordan det var for mange år siden. Elven er og var hovedveien for mange og letteste fremkomstmiddel for å frakte og selge varer til hverandre. Var gøy å se!

Bangkok har enormt mye å by på, og en får nye opplevelser  hver gang en besøker byen! Se mine tidligere, og kommende reise-innlegg om Bangkok 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i Thailand. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Bangkok, vår favorittstorby

  1. Tilbaketråkk: Bangkok, vår favorittstorby | Blopp.no

  2. Fantastiske Bangkok 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *