Hua Hin, vår frisone

Hesteridning på stranda, se Thai boksing, spise og shoppe på nattmarkedet, besøke apefjellet eller ri på elefant? Opplevelsene er mange i Hua Hin._MG_2372

Strand, aper og Thai boksing

Hua Hin stranden er 4 km lang, med nydelig hvit sand og er perfekt for gå/joggeturer. Den er ikke overfylt og du kan leie en hest å ri i vannkanten eller lære deg kiting.

Vi fant vårt favorittsted på stranden ved soi 77. Solsenger i vannkanten, 5 meter til massasje for 50 kr timen og nydelig lunsj (supergode vårruller). Total avslapping! En av de ansatte, Maria, har nå startet egen restaurant, Maria Garden restaurant i soi 96!

I enden av stranda ligger Monkey Mountain. Her får du en flott utsikt over Hua Hin stranda, og kan besøke det kinesiske tempelet. Fjellet er hjemmet til hundrevis av aper! De er IKKE redd for mennesker, så pass på sakene dine  🙂  se apene her.

Thai boksing/ Muay Thai var gøy!! Ikke voldelig som jeg trodde, og jeg ble revet med av den spesielle stemningen, og tok meg i å rope og skråle som de andre tilskuerne  🙂 de spiller også en egen spesiell musikk (jeg kaller det slangemusikk) for den er litt hypnotiserende  🙂 En liten Muay Thai filmsnutt kan du se her. 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Shop till you drop

Det er flere markeder i Hua Hin og et stort nytt moderne kjøpesenter som heter Market Village. Det er i 4 etg og selger alt fra kjente merkeklær som Levis til små boder med suvenier. I øverste etg er det flere restauranter, bowling og kino. (Merkeklærne er original vare, og prisene ligger på litt under halv pris av norske)

Nattmarkedet ligger i sentrum av Hua Hin, og er en koselig gate med mulighet for masse billig shopping! Her ligger også restaurantene tett innimellom boder med varer, og fersk sjømat er et must!

Ved siden av sykehuset er det et stort lokalt marked med veldig billige varer! Det virket som dette markedet også var godt brukt av lokalbefolkningen.

Kongens vilje

Kongefamilien har sitt sommersted/palass her, og togstasjonen Hua Hin Railway station er en av Thailands eldste ( 1926) og ble bygd for at kongen skulle komme seg raskt til sommerstedet sitt. Jernbanelinjen stod klar i 1911. Kongen Bhumibol Rama er veldig populær, og enormt store bilder av han og kona finnes overalt i Thailand. I Hua Hin er det høy sikkerhet pga kongens palass. Palasset ligger ved stranden og du kan se flere skip fra marinen som overvåker og beskytter palasset.

Vi tog toget fra Hua Lum Pong, togstasjonen i Bangkok og til Hua Hin. Togreisen tok 4 timer og kostet 50 kr på 2 klasse med air condition.  Vi fikk servert kylling og ris, kaffe og kake på turen. Flott togtur som anbefales!

Vi bodde veldig sentralt på Thipurai hotel. 200 meter fra stranda og nattmarkedet. Hotellet ligger i en trang koselig gate, og hadde nydelig mat! Les mer her.

Vi hadde en flott tur til Hua Hin, så bra  at vi reiste tilbake! Følg med på flere reise-innlegg  🙂

 

Dette innlegget ble publisert i Thailand og merket med , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Hua Hin, vår frisone

  1. Tilbaketråkk: Hua Hin, vår frisone | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *