Two nights in Bangkok

_MG_1652

Tuk Tuk, fritert kakerlakk eller skorpion? Munker, templer, båttur, Skytrain? Bangkok er byen hvor alt kan skje og opplevelsene står i kø!

Vårt første møte med Bangkok, en by med 8 millioner innbyggere, (15 om områdene rundt tas med) var først litt forvirrende og kaotisk, men er blitt vår favoritt storby!

Skytrain og Tuk Tuk

Vi bestiller de fleste hotell overnattinger fra nettsiden sawadee når vi reiser til Thailand. Se mer her.   Denne gangen falt valget på Furamaxclusive som ligger i soi 1 ved Sukhumvit road.

Sukhumvit road er hovedgaten i et av sentrumsområdene av Bangkok. Soi er sidegater/gatenummer som gjør det enkelt å orientere seg. Det finnes metro og Skytrain. Skytrain er veldig lett å bruke og den går åpent i 3 etg høyde så du får flott utsikt over byen!

Det anbefales ikke å ta Tuk Tuk i Bangkok, men vi fant ut at det var enklest for oss når vi skulle til China Town. Trafikken er ganske vill (ikke som Saigon, se eget reise-innlegg), og Tuk Tuk sjåførene er frekke i trafikken og «brøyter» seg frem. Hold på hatten! 🙂

Sjekk ut Skytrain her. og Tuk Tuk tur her.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fritert skorpion eller kakerlakk?

Maten i Thailand er veldig god, men snacks som friterte frosker, kakerlakker og skorpioner er ikke mine favoritter  🙂 men er lett tilgjengelig på alle gatehjørner. Vil du ha en smakebit? Se her.

China Town var full av inntrykk! Alle sansene ble pirret. Nye lukter, smaker og lyder. I smale handlegater, kun 2 meter brede, ble det solgt alt fra sandaler til frukt og grønt.

Jeg stoppet for å se på sandaler på et bord, og selgeren var ikke å se. Plutselig kjente jeg noen strøk meg på leggen, og DER satt dama under bordet og smilte  🙂  hennes arbeidsplass var 1 x1 m stort! Ingen klager, bare smil!

Tid for mat: Fant to barnestoler i plast på fortauet. Ble servert ris, kjøtt og vann. 7 kr for to!  Hva vi spiste? Tja ? men godt var det 🙂

Om du liker sterk mat må du spise Tom Yum suppe. Bør nok starte med litt midlere enn lokalbefolkningen har den. Da kan du si Nid Noi Spicy. Skal love at den fortsatt er sterk nok 🙂

Chao Phraya og 46 meter liggende gull Buddha

Gjennom Bangkok renner Chao Phraya elven hvor du kan ta elvebuss. Både store turistbåter med gode seter og egne lokale båter som er overfylte. Vi valgte det siste  🙂

Båtene har faste stoppesteder også ved store kjente templene og det er lett å orientere seg. Vi besøkte Wat Pho og den liggende gull Buddha. Den er 46 meter lang og 15 meter høy, dekket av bladgull og har perlemor på føttene og øynene. Den var enorm og utrolig flott!

Wat Pho er det største og eldste tempelet i Bangkok og her ble også Thai massasjen oppfunnet. Det er fortsatt massasjeskole der hvor du kan bestille timer. Vi valgte å ta en fotmassasje nærme hotellet. Etter mange timers trasking var det ubeskrivelig godt!

Vil ikke reise hjem 

Bangkok er full av opplevelser og det er mye å utforske. Anbefaler flere dager her, og ikke bare et stoppested før/etter badeferie. Dette var vår første tur, og vi fant fort ut at vi MÅ tilbake! Og det har vi gjort noe med  🙂  følg med på kommende reise-innlegg, har MYE mer å fortelle!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Thailand. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Two nights in Bangkok

  1. Tilbaketråkk: Two nights in Bangkok | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *