Ørkensafari i badebyen Mui Ne

Hvordan komme seg fra Saigon til badebyen Mui Ne? Vi valgte buss, men ble litt overrasket da det viste seg å være en liggebuss 🙂  Bussen hadde ikke seter, men to etasjer med «senger». For personer over 1.50 var dette i korteste laget. Det var bare å krølle kroppen sammen, og håpe turen gikk fort. Det tok 5 timer!!, og sjåføren var ikke villig til å ta pause. Skal si vi var støle og stive når vi endelig kom frem 🙂

265786 282

Byen og hotellet

Vi bestilte hotellet via booking og hadde sett at det var et marked i nærheten. Det viste seg å være i «feil» ende av den nydelige stranden og sentrum. Allikevel vil jeg si vi var heldige med hotell og beliggenhet. I sentrum var det mest liv, men det ble kalt den russiske landsbyen. Her var det egne luksushotell eid av russere, og besøkt av russere. Alle menyer var på russisk osv.

Vårt hotell var kjempekoselig, lite og med hyggelig personale. Vi fikk rom i 2 etg med flott utsikt, rommene var rene og maten var nydelig. Vi hadde et lite basseng og stortrivdes! Vi leide rustne gamle sykler for en dag, hadde jeep safari til sandynene, bestilte lunsj, fruktfat ved bassenget, drinker, øl og alt en kan tenke seg. Leverte tøy til vask. Du vil ikke tro hva prisen ble!!!

  • En uke på hotell
  • Tøy til rens
  • Jeepsafari
  • Sykkelleie
  • Flere lunsjer
  • 7 frokoster
  • Drikke ved bassengkanten ( milkshake,drinker,øl,brus +++)
  • Flere fruktfat
  • Et par middager

Sluttsum: 2700 norske kroner

Skal si at du får mye for pengene i Vietnam. En øl på restaurant kostet 5 kr. Når vi reiste tilbake til Thailand kostet det 12 kr og vi synes det ble litt i dyreste laget  🙂 ha ha ja en blir fort vant 🙂

Mui Ne er en by som ikke har klart å tilpasse seg turister så godt enda. Veiene er ikke de beste, det finnes ikke fortau og noen steder var søppel samlet i store hauer. Allikevel synes vi byen er verdt et besøk og vi koste oss på små restauranter og ble veldig godt tatt imot.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hund til middag?

Menyene i Vietnam er ikke lett å tolke, og vi snakket med flere turister som var redde for å få servet hund. JA de spiser hund i Vietnam. Du får ikke servert hund i stedet for annet kjøtt, for hund er en delikatesse i Vietnam og det er dyrt! Det finnes egne hunderestauranter, hvor de serverer bare det så du kan ikke ta feil 🙂

Det var også mye alligatorkjøtt, slanger og lignende, men vi holdt oss til kjente retter 🙂

Utflukt

Vi stod opp kl 04 for å dra på jeepsafari. En 20 minutter kjøretur fra kysten og inn i landet åpenbarte det seg en ørken. Utrolig flott å spasere over de hvite sanddynene i soloppgangen! Helt magisk lys, og en flott stemning!

Senere reiste vi til de røde sanddynene, en annen ørken med rød sand nærmere kysten, vi besøkte en liten fiskelandsby og noe de kalte fary stream. Dette var en liten « bekk» som de var utrolig stolte av 🙂

Minnene fra dette oppholdet er bare gode. Koselig og avslappende med gode inntrykk. Om en skulle reist tilbake vet jeg Håvard hadde satset på å få lært seg kiting. Stranda er perfekt til kiting, og det finnes flere kite skoler her.

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Vietnam. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Ørkensafari i badebyen Mui Ne

  1. Tilbaketråkk: Ørkensafari i badebyen Mui Ne | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *