Noen sier Saigon andre sier Ho Chi Minh

SAIGON = KAOS

Helt vilt! Det var et lite sjokk å lande i Saigon etter «rolige» dager i Bangkok.

Vi kastet oss inn i første og «beste» taxi og fikk forklart hvor vi skulle. Sjåføren spolet i vei og vårt første møte med trafikken kan beskrives med et ord KAOS!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Saigon har 5 millioner mopeder! Alle kjører i alle retninger, i sikksakk og tuter konstant! Vår sjåfør snakket 0 engelsk, og stoppet bilen i rett gate, men 100 husnummer for langt. Vi tenkte at det var lettere å gå enn å forklare, for å få han til å snu. Fant brått ut at den gaten var flere km lang…… oppholdet startet derfor med litt trim 🙂

Trafikken

Her kjører ALLE moped, og bruker den til ALT! Frakter hele familier på 7, glassmesteren frakter store vinduer, snekkeren 2 meter lange planker, slakteren har hele griser på ryggen 🙂  For å krysse gaten må du ikke ha hjerteproblemer eller høyt blodtrykk. Du må bare gå og la trafikken kjøre rundt deg. Stopper du opp eller nøler blir du garantert påkjørt! Vi kom overraskende fort inn i det, og tenkte mindre og mindre på det i løpet av tiden vi var der. Du kan sjekke ut trafikken mer her.

Hotellet og byen

Hotellet vårt lå i parallell gaten til Ben Thanh Market som er det mest kjente markedet i Saigon. Her kan du kjøpe alt fra klær til blomster, men det er turistpriser. Allikevel er det billig!! Det er store kontraster i handlegatene. I den ene enden eksklusive designbutikker og i den andre enden kjøpesenter for de lokale. Her kostet en jeans under 50 lappen. Byen er veldig spennende å utforske. Vi spiste på små koselige cafeer (med plaststoler i barnestørrelse) og besøkte Rex hotellet for en drink. Rex hotell var samlingsstedet under krigen, hvor alle journalister møttes for å oppdateres om siste nytt.

Vårt hotell hadde ikke svømmebasseng, men vi betalte gjestepris på et større hotell. De hadde basseng på taket, og vi fikk et lite avbrekk fra støyende trafikk. Neste gang vi skal besøke byen vil vi nok velge et slikt hotell.

Vi fant også byens Zoo hvor vi tilbrakte et par timer. Veldig fine parker, og veldig stille! Et koselig avbrekk og pusterom fra det pulserende livet i sentrum.

Utflukter

Når du reiser hit er det selvklart at krigsmuseet må besøkes, og tunnelene som ble benyttet under Vietnam krigen. Vi besøkte begge steder, og det var en fin opplevelse, men også tankevekkende og trist. Vi prøvde å krype 40 meter i tunnelene, og jeg fikk et snev av klaustrofobi selv om vi ikke prøvde de trangeste og minste tunnelene. (Hadde satt oss fast 🙂 ) Mer hyggelig var båtturen på Mekong elven med spesiell lunsj, padling i jungelen, hestetransport gjennom liten landsby og besøk i karamell «fabrikk».

Saigon er en spennende by som fortjener mer enn en uke, slik vi hadde. Må nok tilbake for å utforske mer!

Dette innlegget ble publisert i Vietnam. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Noen sier Saigon andre sier Ho Chi Minh

  1. Tilbaketråkk: Noen sier Saigon andre sier Ho Chi Minh | Blopp.no

  2. Tilbaketråkk: Norske turister, studenter og reisende i Vietnam | Vietnamkrigen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *