Den Dominikanske Republikk

For å kunne oppleve mest mulig har vi ofte reist rundt og bodd på ulike hotell når vi har vært på tur. Denne gangen ønsket vi å gjøre noe helt annerledes.

Feriere på ett sted, på ett hotell og med all inklusive! Målet for denne turen var å slappe total av. Og JA det gjorde vi!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotell, mat og drikke

Vi valgte å bo på Riu Bambu i Punta Cana. Et stort hotell, men det var mer hjemmekoselig en en først kunne tenke seg. Vi følte at vi kunne velge å være sosiale, eller trekke oss litt tilbake når vi ønsket det. Hotellet hadde 4 restauranter i tillegg til den største felles buffè restauranten. Disse kunne vi booke for 3 dager av gangen. Valget stod mellom mexikansk, italiensk,asiatisk og en biff restaurant. Alle restaurantene var små, intime og hadde god mat. Min favoritt var den italienske. Må bare nevne at det er MYE mat, hele tiden på denne typen hotell. Dette gjaldt også drikkevarer. Det som er fint er at de har alle typer internasjonale drikker, ikke kun lokalt, selv om rom selvsagt er nasjonaldrikken i Karibien. Dette oppdaget vi også i minibaren på hotellet. Gratis minibar med dispensere med rom. En skulle tro at det blir mange overstadig berusede personer på et slikt hotell, men heldigvis så vi ingen. Veldig avstressende å slippe lommebok, forsyne seg med mat og ikke minst hente drikke i baren når en måtte ønske. (ferien var reddet for meg når pepsi light konstant var tilgjengelig 🙂 ) Les mer om hotellet her.

Underholdning

Hotellet hadde et eget team av personer som  til enhver tid så til at alle gjestene uansett alder storkoste seg. Må berømme dette teamet som jobbet 16 timer om dagen, men smilet, energien og humøret var på plass hver dag! En skulle kanskje tro at dette ble slitsomt for gjestene, men må si at de var flinke til å gi passe med oppmerksomhet til alle. Alt fra 2 åringer til 80 åringer 🙂

De arrangerte ulike aktiviteter og konkurranser hver dag. Dart, hesteskokasting, bueskyting, minigolf, dansekurs, aerobic, vannpolo og volleyball. Her var det noe for alle, uansett alder. Vi var ganske ivrige på bueskyting, og vant noen flasker med Mamajuana som er nasjonaldrikken på Den Dominikanske Republikk 🙂

Hver kveld var det ulik underholdning på scenen. Alt fra tryllekunst, dans og akrobatikk. Det var også på denne scenen premiene fra dagens aktiviteter ble utdelt, så vi fikk noen  få minutter i rampelyset pga bueskytingen 🙂

For de som reiser med barn var det perfekt med egne barnebasseng, barneparkering og eget show før hovedunderholdningen på kvelden.

Bavaro stranden

Hotellet ligger rett på den nydelige Bavaro stranden. Flere km lang, med nydelig sand og varm vind. Perfekt! Vannet er så varmt at til og med jeg kan spasere rett ut! Nydelig! Kan bare lukke øynene og kjenne varm deilig vind i ansiktet og høre bølgeskvulp….. Det er det perfekte livet for meg 🙂

Utflukt til Santo Domingo

Vi valgte å reise på en utflukt, og det var for å se hovedstaden Santo Domingo. Dette var en busstur som skulle ta 2 timer, men varte i 3… Guiden vi fikk var en godt voksen mann, og hadde mye energi 🙂 på godt og vondt. Han kunne sin historie om landet, og var politisk interessert.

Fikk besøkt katedralen, flere museum og palasset til Columbus sin familie. Var en flott opplevelse! Spiste lunsj på en koselig restaurant med veldig god mat, og lokal danseoppvisning. Tenker i etterkant at det var flott å ha opplevd byen, men trenger ikke en tur til 🙂

Shopping

Vi som har reist litt i Asia hvor alt er uhyre billig må jeg nok innrømme at jeg ikke handlet noenting på denne turen. Det var handlegate rett ved hotellet og også en liten butikk inne på hotellområdet, men jeg synes det var litt høye priser. Eks 150 kr for en reklame t-skjorte eller 300 kr for en liten skulptur. Massasje kostet 450 kr for en time, billigere enn i Norge men hvis vi sammenligner med Thailand hvor det koster 50 kr timen….. tja det sier sitt 🙂 Sigarer er noe alle «må» kjøpe i Karibien. Anbefaler da å handle dette utenfor hotellområdet. De som kostet 30 dollar i hovedstaden skulle de ha 100 dollar for på hotellet!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Den dominikanske republikk og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *